Skip to content

Arvin Kolder

De praktijk van Arvin bestaat met name uit het adviseren en procederen op het terrein van het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht, met een bijzondere focus op personenschadezaken. Naast zijn werkzaamheden als advocaat is Arvin sinds 2006 verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij promoveerde in 2018 op een proefschrift op het gebied van het aansprakelijkheidsrecht: ‘Aansprakelijkheid van de bedrijfsmatige gebruiker’. Per 1 januari 2020 is Arvin benoemd tot bijzonder hoogleraar Personenschade aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Arvin publiceert veelvuldig op zijn vakgebied en geeft lezingen in binnen- en buitenland. Hij is onder meer vaste docent van de Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA) en als docent en examinator verbonden aan de postacademische Grotius specialisatieopleiding Personenschade. Hiernaast is Arvin hoofdredacteur van het tijdschrift Aansprakelijkheid, Verzekering & Schade (AV&S), hoofdredacteur van de wekelijkse nieuwsbrief Personenschade Updates (PS Updates) en lid van de redactie van het Tijdschrift voor Vergoeding Personenschade (TVP). 

Arvin treedt geregeld in de media op als deskundige op het gebied van het aansprakelijkheidsrecht en de personenschade. Hij is lid van de Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA), de Vereniging voor Aansprakelijkheids- en Schadevergoedingsrecht (VASR) en de Vereniging Jonge Professionals Personenschade (VJPP). 

Arvin heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten het volgende rechtsgebied geregistreerd: letselschaderecht.

prof. mr. dr. A. (Arvin) Kolder

Direct contact met Arvin?